TOO OLD TO BE NEW, TOO NEW TO BE CLASSIC: 12 YEARS OF DFA

2013-05-10 18:52

 

Οι «μηχανές» του Red Bull Music Academy 2013 έχουν πάρει για τα καλά μπροστά και η Νέα Υόρκη ζει μέρες μουσικής και δημιουργίας. Τα καλά νέα έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πρεμιέρα για μουσική απογείωση!

Η DFA Records, το label που ευθύνεται κατά πολύ για τον ήχο της Νέας Υόρκης των τελευταίων χρόνων, για την punk/ dance έκρηξη που επηρέασε παραγωγές σε όλο τον κόσμο γιορτάζει φέτος τα 12 χρόνια της. Μια «ηλικία» όπου είναι κανείς αρκετά μεγάλος για να περνάει για νέος, αλλά και πολύ νέος για να θεωρείται κλασικός. Με άλλα λόγια «Τοο Οld to be Νew, too Νew to be Classic: 12 Years Of DFA». Aυτός είναι και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που δείχνει πώς τελικά η DFA είναι ακριβώς αυτά τα δύο πράγματα –νέα και κλασική (κάτι που πάντα μάλλον ήταν).

Ο James Murphy, o The Juan Maclean, o Gavin Russom και πολλοί άλλοι ακόμη λένε την ιστορία. Που δεν είναι άλλη από την ιστορία ενός από τα επιδραστικότερα labels της τελευταίας δεκαετίας, ή (όπως συχνά θα ακούσετε να λένε) της « δισκογραφικής εταιρίας» που έκανε τα indie παιδιά να χορεύουν.

Στην ταινία, ο κωμικός Μarc Maron έχει τον ρόλο του αφηγητή ενώ συμμετέχουν και με τη μουσική τους οι James MurphyLCD SoundsystemThe RaptureHoly Ghost!The Juan MacleanShit RobotSinkaneYACHT και άλλοι πολλοί. Η πρεμιέρα έγινε αποκλειστικά στο redbullmusicacademy.com και το teaser έκανε τους μουσικόφιλους παντού να αδημονούν!

ΠΗΓΗ :https://www.redbull.com.gr/cs/Satellite/el_GR/Article/TOO-OLD-TO-BE-NEW,-TOO-NEW-TO-BE-CLASSIC--12-021243343521679

Αναζήτηση στο site